Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byl jednou jeden..sýr

Sýr

Pochutina, pokrm, potravina a delikatesa známá již několik tisíc let. I sýr žije svůj vlastní příběh, i sýr vzniklý poctivou prací našich předků si zaslouží naši úctu a díky.

Sýr se vyrábí vysrážením mléčné bílkoviny z mléka, ať již jde o mléko kravské, ovčí nebo kozí. Sýr se dá připravit dokonce z buvolího nebo velbloudího mléka. K vysrážení se používá syřidlo nebo kyselina mléčná.  Z vysrážené hmoty, které se říká sýřenina, se musí za pomocí cedníku a síta oddělit syrovátka.

Setkat se s ním můžete dnes a denně. I naším prostřednictvím.

 

Příspěvky

Obchodní setkání na výstavě španělských delikates a specialit Fial 2014 ve městě Don Benito ve Španělsku

28. 12. 2016

 

Prezentace a ochutnávky Valtice a Znojmo

28. 12. 2016